הרמת סינוס THINGS TO KNOW BEFORE YOU BUY

הרמת סינוס Things To Know Before You Buy

הרמת סינוס Things To Know Before You Buy

Blog Article

מה זה סינוס? הסינוס הוא חלל אויר בעל קירות עצם המצוי בלסת העליונה. הסינוס הוא חלק ממערכת האף והנשימה.

המטרה היא שיהיה בידכם כל המידע הנדרש לגבי הליך הרמת הסינוס שאתם אמורים לעבור, כך שתוכלו להרגיש בטוחים לחלוטין כשאתם מתכוננים לעבור את התהליך.

באזור זה של הלסת קיים חלל אוויר שנקרא: הסינוס המקסילרי. החדרת שתל דנטלי דרך עצם לא מספקת אל תוך חלל הסינוס הפתוח עשויה ליצור דלקות וזיהומים שיגרמו לכישלון השתל. בהתאם, יש צורך לעבות את כמות העצם באזור לפני החדרת השתל.

הרמת הסינוס, הקרויה גם הגברת הסינוס, היא ניתוח שמטרתו הוספת עצם על חלקה העליון של עצם הלסת. את העצם משתילים ליד השיניים הטוחנות והטוחנות הקדמיות.

סיבה נוספת ומאוד נפוצה היא מחסור בשיניים. בהיעדר שיניים, עצמות הלסת מתחילות לשקוע אל תוך הגוף ואז אין בסיס טוב מספיק להנחת השתלים, שכן לא נותרה מספיק עצם.

הימנעות מקינוח אף- חודש ימים לאחר הניתוח חשוב להימנע מקינוח אף, וזאת ??? ??? ????? ???? על מנת לא לפגוע בהליך ההחלמה של הרקמה העדינה.

לאחר עקירת שן באזור האחורי של הלסת העליונה, מתרחש תהליך הדרגתי של ספיגת עצם הרכס בלסת. במקביל, ריבוי הנשימות לאורך השנים, נוטה להרחיב את חלל הסינוס ("פנאומטיזציה של הסינוס").

הטיפול מתאים למטופלים אשר העצם העליונה בלסת שלהם קטנה יחסית, ולא מאפשרת לבצע את השתלת השיניים באופן תקין ללא התערבות כירורגית.

זהו הליך מורכב יותר והוא נעשה במצבים בהם יש חסר גדול בעצם. במצב כזה פותחים מעין חלון מעל הלסת העליונה וזאת כדי לאפשר גישה אל הסינוס.

מומלץ להימנע מכל מאמץ באזור הניתוח כגון ניפוח בלונים, נגינה על כלי נשיפה, שתיה בקשית וכיו"ב.

במידה והינך נוטל תרופות שונות, אין להפסיק את השימוש בהן אלא אם כן התבקשת לכך. בשום אופן אסור לצום או לשנות את המינון התרופתי הקבוע שלכם.

טכנולוגיות חדשניות כמו השימוש בלייזר, מוסיפות בטיחות ויעילות למנתח ולמטופל. הפרדה והרמת ממברנת הסינוס, מיועדות ליצור חלל בו יושתל שתל העצם. על פי רוב, כיום נעשה שימוש בתחליפי עצם מבנק העצם או חומר מינראלי מבעלי חיים, דבר החוסך לרופא ולמטופל פתיחת אתר נוסף.

התערבות כירורגית לשיקום רכס העצם ובניית עצם, "הרמת ריצפת הסינוס" יחד עם השתלת עצם כהכנה להתקנת שתלים דנטאליים.

לרוב, הטיפול יבוצע בהרדמה מקומית וללא אשפוז. מטופל החרד מטיפולי שיניים, יוכל במידת הצורך, לעבור טיפול זה בסדציה עמוקה (טשטוש).

Report this page